top of page
  • Forfatterens bildeSimba

"Jobbjakt: Fra Tanke til Handling"

Å finne den perfekte jobben kan være en utfordrende oppgave, men med riktig tilnærming og ressurser kan du øke sjansene dine betydelig. I dagens arbeidsmarked er det avgjørende å være tydelig når du søker etter ny jobb. Tilpasse og snakk direkte til selskapet og unngå å sende samme søknaden til flere ulike selskaper. Vi ønsker å dele noen av våre beste tips for å hjelpe deg som kandidat til å lande din neste stilling.


 


Selvrefleksjon


Før du begynner å sende ut søknader, er det viktig å ta deg tid til selvrefleksjon. Tenk grundig gjennom dine ferdigheter, interesser og karrieremål. Hva er du virkelig lidenskapelig opptatt av? Hvilke kompetanser og erfaringer har du som skiller deg ut fra andre søkere? Å ha en klar forståelse av dine egne styrker og mål vil hjelpe deg med å finne jobber som passer best for deg.


Oppdater CV og LinkedIn-profil


Din CV og LinkedIn-profil er dine første inntrykk på potensielle arbeidsgivere. Sørg for at begge er oppdaterte, profesjonelle og gir en tydelig oversikt over din erfaring og kompetanse. Du kan også legge til anbefalinger og relevante ferdigheter på LinkedIn for å øke din synlighet. Ikke glem at rekrutterer jobber aktivt på denne plattformen. Vær synlig og de vil finne deg enklere.


Nettverk


Nettverking er en nøkkelkomponent i jobbsøkeprosessen. Ikke nøl med å kontakte tidligere kolleger, veiledere og profesjonelle kontakter for råd og mulige jobbmuligheter. Delta også på bransjearrangementer, webinarer og konferanser for å utvide nettverket ditt. Mange jobber blir aldri annonsert offentlig, og å ha sterke forbindelser kan åpne dører som ellers ville vært utilgjengelige.


Gjør din egen research


Når du har identifisert potensielle jobber, er det viktig å gjøre research om selskapene du er interessert i. Hva er deres kultur og verdier? Hva er deres vekstutsikter? Hvordan kan din erfaring og kompetanse bidra til deres suksess? Å ha denne kunnskapen vil hjelpe deg med å tilpasse søknadene dine og imponere intervjuerne.


Tilpass søknadene dine


Én størrelse passer ikke alle når det kommer til jobbsøknader. Hver søknad bør være skreddersydd til den spesifikke stillingen og selskapet du søker hos. Bruk nøkkelord og uttrykk som er relevante for bransjen, og vektlegg dine ferdigheter som passer med jobbkravene. Dette viser arbeidsgiveren at du virkelig er interessert i deres stilling.


Forbered deg til intervjuet


Når du blir innkalt til et intervju, er det tid for grundig forberedelse. Øv på vanlige spørsmål og tenk på hvordan du kan demonstrere dine ferdigheter og erfaringer gjennom konkrete eksempler. Kom også med spørsmål til intervjueren for å vise din interesse og engasjement.


Følg opp


Etter intervjuet bør du alltid sende en takk-email til intervjueren for å uttrykke din takknemlighet for muligheten. Dette viser god folkeskikk og kan sette deg i en positiv lys.


Vurder hjelp fra rekrutterere i bransjen


Å jobbe med rekrutteringsbyråer som Discover People kan være en effektiv måte å finne din neste drømmejobb. Disse rådgiverne har inngående kunnskap om bransjen og kan matche dine ferdigheter og interesser med riktige jobbmuligheter.


Husk at jobbsøking kan være en utfordrende prosess, og avvisninger er en naturlig del av den. Fortsett å lære og forbedre deg selv gjennom hele reisen. Med riktig innsats, vil du til slutt finne den perfekte jobben for deg.


Har du spørsmål om våre prosesser og hvordan vi jobber med kandidater og bedrifter? Sjekk ut vår hjemme https://www.discoverpeople.no


Mvh

Rekrutteringsleder

Sindre Flåm

0 kommentarer

Comments


bottom of page